Hűsítő megoldások a nyári hőségben

2019.06.16

A hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges, napi 2-4 liternyi folyadékfogyasztás, ezért a megfelelő folyadékbevitelre a nagy melegben fokozottan figyeljünk! 
Ha pedig már unod a vizet, és feldobnád a napod valamivel válaszd ki a számodra kedves megoldást a hűsölésre.
A legjobb megoldások a nyári hőségben a limonádék, ízes sörök és koktélok. 

Kevés dolog van, ami jobban hűsít egy forró nyári napon, mint a limonádé, akár otthon, akár a szabadban vagy egy baráti összejövetelen fogyasztjuk. Mindenki szereti, könnyen elkészíthető, és C-vitamintartalma miatt nagyon egészséges.
Bazsalikomos-gyömbéres, mentás-citromos, áfonyás és még sokan mások.

A sörkedvelők szerencsés helyzetben vannak, mert szinte mindenhol van lehetőség kedvencük alkoholmentes változatát fogyasztani. Ha egy kicsit turbóznánk az ízeken a házunk teraszán ülve, akkor érdemes egy citromos-mentes radler változatot választani és abba gyömbért reszelni. A hatás nem marad el, garantáltan felpezsdít a sör-gyömbér-citrus hármas.

Tökéletes frissítők következnek, az alkalom és az apropó mindenkinek a fantáziájára van bízva. Ajánlható bárkinek, aki vezet, aki nincs még tizennyolc vagy csak nem szeretné enyhe kábulatban tölteni a délutánt. Frissek, fűszeresek, és alkohol nélküliek, sőt, otthon is könnyűszerrel reprodukálhatók.

Pina Colada

- 2 cl kókusz szirup
- 2 cl tejszín
- 2 dl ananászlé
Az összetevőket shakerben jéggel alaposan összerázzuk, majd tört jégre szűrjük tulipán pohárba. Ananásszal díszítjük.

Sex on the beach

- 2 cl őszibarack vagy maracuja szirup
- 8 cl narancslé
- 8 cl feketeribizlilé
- 1 cl friss lime juice
Az összetevőket shakerben jéggel összerázzuk, majd jégre töltjük tulipán vagy hosszúitalos pohárba. Narancscikkel, koktélcseresznyével díszítjük. Készülhet úgy is, hogy a ribizlilevet előre sok jéggel összerázzuk, félretesszük. A többi elemet jégre töltjük, elkeverjük. Az összerázott ribizlilevet óvatosan rátöltjük, hogy ne keveredjen.

Naplemente

- 15 cl frissen facsart narancslé
- 2 cl Grenadine
A narancslevet shakerben a jégkockával jól összerázzuk. Long drink pohárba tört jeget teszünk, erre töltjük a narancslevet, végül ráöntjük a Grenadine-t. Narancsgerezddel, koktélcseresznyével díszítjük.

Mojito

- 1/4 citrom
- 1/4 lime
- 2-3 db mentalevél nagy, 4-5 kisebb méretből
- pohár feléig zúzott jég
- 4 cl cukorszirup
- ásványvíz felöntve űrmértékig

Virgin Mary

- 1,2 dl paradicsomlé
- 1 kiskanál citromlé
- fél kiskanál Worcestershire szósz
- 2 csepp Tabasco szósz
Töltsünk meg egy nagy borospoharat jéggel. Öntsük rá a paradicsomlevet, majd a többi hozzávalót! Jól keverjük össze, majd egy szelet citrommal díszítve szolgáljuk fel.

Cool Down

- 1 cl borsmentaszörp
- 1 zöld citrom leve
- 4 cl ananászlé
- természetes ásványvíz
- cukorperemhez: Grenadine, cukor
Pezsgőscsésze szélét gránátalmaszirupba, majd cukorba mártjuk. A borsmentaszörpöt, a zöldcitrom- és az ananászlevet shakerben rövid ideig erősen összerázzuk jéggel, majd az előkészített és félig zúzott jéggel töltött csészébe szűrjük, jéghideg ásványvízzel töltjük fel.

Fiesta

- 2 cl málnaszirup
- 8 cl narancslé
- 8 cl maracujalé
- 2 cl tejszín
Az alapanyagokat jéggel együtt shakerbe töltjük. Jól összerázzuk, majd jégkockákkal töltött long drink pohárba szűrjük. Narancsszeletet illesztünk a pohár peremére.

Figyeljetek oda a megfelelő folyadék pótlásra, és a nagy melegben inkább a mérsékelt alkoholfogyasztás mellett döntsünk!

Golden Future csapata