Cikkek, Tippek, Trükkök

Amikor az emberek fogyásról beszélnek, a súlyt általában a zsírpárnákból szeretnék lefaragni, nem pedig az izomtömegből. Mivel az izom fontos szerepet játszik a zsír elégetésében, úgy kellene megszabadulni a kilóktól, hogy közben nem veszítesz izmot.
Arról azonban sajnos nem mesél a mérleg, hogy a kilókat zsírból vagy izomból adtad-e le. Pedig...

Akármennyire is úgy tűnt, végül idén sem marad el a bikiniszezon, a strandokon flangálás a kedvenc fürdőruhádban.
Azonban most, hogy 2 hónapra beszorultunk a lakásba, és lecsökkent a mozgásterünk, napi rutinunk elhomályosult, még annak is átformálódott a teste aki aztán mindenre odafigyelt.

Nem te vagy az egyedüli, aki hosszabb időre esett most ki a ritmusból és egyáltalán nem könnyű visszaszállni.
VÁGJUNK BELE EGYÜTT!

Egy hónap kihagyás után nem kell óvatoskodni, de ennél többnél már érdemes odafigyelni. Minél nagyobb a szünet, annál jobban! Legalább 1-2 hétig közepes intenzitású mozgásformát végezz, és szánj időt a bemelegítésre!

Nagyot fordult velünk a világ, az eddigi szokásaink, napi rutinunk egyik napról a másikra a múlté lett. Nincs ez másként az evéssel sem.
A korlátozott kijárási lehetőségek sok embernél vezetnek szorongáshoz, vagy épp unalomhoz, és ezek eredményeként túlevéshez.

Szerintem kezdjük az elején. Mi az a mentális egészség? A WHO meghatározása szerint: " a jóllét olyan foka, amelyen az egyén megvalósítja képességeit, meg tud küzdeni az élet mindennapos nehézségeivel, eredménnyel és gyümölcsözően képes dolgozni, valamint hozzá tud járulni saját közösségéhez."

Sokan vannak közülünk, akik szülők és jelenleg amellett, hogy dolgoznak, egyben tanárnak és háztartásvezetőnek is kell lenniük, nem könnyű a feladatuk. Akik nem élvezik a szülői lét mindennapjait, azoknak sem feltétlenül könnyű, hiszen a tartós home office már önmagában is kihívások elé állíthat bárkit. Na de lássuk: Mi az, ami segíthet?

A rendszeres testmozgás ütemterve mellett kitartani nem könnyű!
Rengeteg olyan kifogásunk van, hogy miért nem tudjuk mindennapjaink részévé tenni.
Ideje leszámolni velük!
Többeket megkérdeztünk erről, s számtalan ellenérvet hallottunk a sportra. "Nekem nincs időm erre." "Túl kövér vagyok." "Ma még nem ettem." "Fogok futni, de ma nem érek...

Az év végi ünnepi időszak nemcsak a szeretetről, de a folyamatos sütés-főzésről és a végeláthatatlan evésről is szól, és valószínűleg mindenki ismeri a karácsonyi kajakómát.
Úgy habzsolunk, mintha önmagunk ellenségei lennénk, hiszen pontosan tudjuk, hogy nem teszünk jót vele magunknak. De miért falunk annyit, és mit tehetünk ellene?

Természetes szülés után 6 héttel, császármetszés után 8-10 héttel semmi akadálya, hogy mozogni kezdj, amennyiben semmilyen komplikációval nem járt a szülésed és rendben regenerálódsz. Ne légy türelmetlen, sem a 20 extra kiló leadása, sem a félmaraton nem lehet cél az első hetekben. Csak arra koncentrálj, hogy a terhesség és a szülés közben...