Cikkek, Tippek, Trükkök

Manapság mindenféle zöldség és gyümölcs megtalálható a boltok polcain és a piacokon, érdemes a szezonális zöldségekből és gyümölcsökből beszerezni a vitamint és az energiát. Szerencsére a kínálat ősszel is óriási! A déligyümölcsöket hagyjuk meg a télre, inkább ezeket fogyaszd.

Sokan a sikeres fogyókúra után szembesülünk vele, hogy bár a zsír eltávozott, bőrünk petyhüdt lett, megereszkedett.
Most megtudhatod, hogyan őrizd meg bőröd feszességét!

A zamatos, vitamindús magyar ribizlit frissen csak nagyon rövid ideig élvezhetjük: júniustól július közepéig, éppen ezért érdemes minél többet enni belőle.

Az a fránya narancsbőr...
Mitől alakul ki? Mit tehetünk ellene??
Az infratrainer edzés nagyban hozzásegít a makacs narancsbőr eltüntetéséhez.
A cellulit, ismertebb nevén narancsbőr az egyik leggyakoribb szépészeti probléma, mely a nők nagy részét érinti. Kialakulásának oka a genetikai örökségünkben, a női szervezet sajátosságaiban és a helytelen...

Amikor az emberek fogyásról beszélnek, a súlyt általában a zsírpárnákból szeretnék lefaragni, nem pedig az izomtömegből. Mivel az izom fontos szerepet játszik a zsír elégetésében, úgy kellene megszabadulni a kilóktól, hogy közben nem veszítesz izmot.
Arról azonban sajnos nem mesél a mérleg, hogy a kilókat zsírból vagy izomból adtad-e le. Pedig...

Akármennyire is úgy tűnt, végül idén sem marad el a bikiniszezon, a strandokon flangálás a kedvenc fürdőruhádban.
Azonban most, hogy 2 hónapra beszorultunk a lakásba, és lecsökkent a mozgásterünk, napi rutinunk elhomályosult, még annak is átformálódott a teste aki aztán mindenre odafigyelt.

Nem te vagy az egyedüli, aki hosszabb időre esett most ki a ritmusból és egyáltalán nem könnyű visszaszállni.
VÁGJUNK BELE EGYÜTT!

Egy hónap kihagyás után nem kell óvatoskodni, de ennél többnél már érdemes odafigyelni. Minél nagyobb a szünet, annál jobban! Legalább 1-2 hétig közepes intenzitású mozgásformát végezz, és szánj időt a bemelegítésre!

Nagyot fordult velünk a világ, az eddigi szokásaink, napi rutinunk egyik napról a másikra a múlté lett. Nincs ez másként az evéssel sem.
A korlátozott kijárási lehetőségek sok embernél vezetnek szorongáshoz, vagy épp unalomhoz, és ezek eredményeként túlevéshez.

Szerintem kezdjük az elején. Mi az a mentális egészség? A WHO meghatározása szerint: " a jóllét olyan foka, amelyen az egyén megvalósítja képességeit, meg tud küzdeni az élet mindennapos nehézségeivel, eredménnyel és gyümölcsözően képes dolgozni, valamint hozzá tud járulni saját közösségéhez."

Sokan vannak közülünk, akik szülők és jelenleg amellett, hogy dolgoznak, egyben tanárnak és háztartásvezetőnek is kell lenniük, nem könnyű a feladatuk. Akik nem élvezik a szülői lét mindennapjait, azoknak sem feltétlenül könnyű, hiszen a tartós home office már önmagában is kihívások elé állíthat bárkit. Na de lássuk: Mi az, ami segíthet?